Som stylist arbetar du relativt ofta i obekväma arbetsställningar. Det kan leda till att du drabbas av olika arbetsskador. Men hur kan du undvika dem och hur minskar du smärtan när du väl har drabbats?

Minska smärtan

Om du har drabbats av olika arbetsskador kan du behöva ta en paus i arbetet ett tag. Några gånger behöver du dock fortsätta arbeta. Då kan det vara bra att använda sig av olika stöd från Mabs för att minska belastningen på den kroppsdel du har ont i. Det finns stöd för knän, armbågar, handleder och mycket annat.

Överbelastningsskador

En av de allra vanligaste skadorna du kan drabbas av är ledvärk och det beror i regel på att du har överansträngt dig. Som stylist kan det dock vara svårt att göra något åt saken. Men det är inte fel att försöka ändra sin arbetsställning om det går.

Tänk på fötterna

När du jobbar bör du alltid tänka på dina fötter eftersom att de tar en del stryk när du står upp under hela dagen. Bär rätt skor och smörj in fötterna noga varje kväll.

Bättre ergonomi

När det gäller ergonomi behöver du tänka efter en hel del. Tänk på hur du belastar din kropp och böj hellre på knäna än ryggen. Om du känner dig osäker kan det vara klokt att gå en kurs i ergonomi för att minska risken att du skadar dig i arbetet.