Modeveckorna i Paris, Köpenhamn, Milano och New York ger en fingervisning om vilka som kommer att bli de stora trenderna. Stylister över hela världen suger åt sig trenderna och klär sina kunder därefter. Även du kan hitta inspiration från modeveckorna och klä dig trendigt i vinter. Nedan listas de stora trenderna från catwalken och tips på hur du kan bära dem.

Monokromt mode

Köpenhamns modevecka, som även kallas för Skandinaviens modevecka nuförtiden, gick av stapeln i början av augusti och visade trenderna för våren 2020. Precis som alltid börjar dock trenderna ta fart redan direkt efter modeveckan och redan nu kan du inspireras av de monokroma och tidlösa mode som visades i Köpenhamn. Satsa på en helt monokrom look med kläder i en och samma färg. Glöm inte bort att även ytterplagget bör gå i samma ton om du verkligen vill bemästra trenden. En snygg och stilren Parajumper dam är ett perfekt ytterplagg för den monokroma looken. Välj mellan flera färger och modeller för att skapa en moderiktig stil. Svart, marinblått och skogsgrönt är klassiska färger som alltid fungerar, men om du vill ha mer färg kan du satsa på en trendig rosa look.

Maxade detaljer

I Köpenhamn visades även en hel del lekfullt mode där stora detaljer tog plats. Stora överdimensionerade hårspännen syntes både på catwalken och bland gästerna. För extra trendpoäng bör du ha flera hårspännen. Även lekfulla halsband med färgglada pärlor och stora örhängen var stort under modeveckan. Denna trend kan du enkelt haka på utan att det behöver kosta skjortan. Stora och lekfulla accessoarer kan du köpa hos de stora kedjorna. Ett tips är att inte lägga ned för mycket pengar på accessoarerna eftersom du förmodligen inte kommer att använda dem många gånger. Lekfulla detaljer bör ses som ett kul och billigt sätt att förändra en outfit.

Skinn & Läder

Skinn och läder var en tydlig trend under modeveckan. Framför allt plagg i läderimitation, så kallat veganskt läder, spås bli en trend i vinter. Du kan bära trenden med endast ett enskilt läderplagg, exempelvis en kjol eller en skjorta. Om du däremot vågar kan du ta ut svängarna kan du skaffa en hel outfit i läder, till exempel läderbyxor med en matchande läderskjorta. Eller varför inte en långklänning i läder med stilettskor i läder? Modeveckan bjöd på alla möjliga varianter av läder och skinn, men mest uppmärksammat blev den korta vida läderbyxan som sågs hos många modehus. När det gäller färger kommer det främst att vara svart, brunt, krämvitt och kola.

Kungligt guld

Inspirationen från modeveckorna kommer lika mycket från catwalken som från gästerna. Modeveckan i Köpenhamn fick besök av flera kungligheter, bland annat Kronprinsessan Victoria. Hon gjorde succé i guldig tyllklänning vilket spås bli en trend på vinterns fester. Guld lyser upp vintermörkret och är både vackert och festligt.