Att arbeta som stylist är ett yrke som i många fall verkar ha en glamorös framtoning. Det stämmer inte alltid – och visst finns det gråa måndagar även i en stylists yrke – men om det är någon person som det stämmer in på är det Elizabeth Sulcer. Sulcer är en stylist som bor och arbetar i New York – av många ansedd som modets huvudstad – och där har hon gjort sig ett namn som framgångsrik yrkeskvinna. Hennes verksamhet går ut på att hon både agerar personlig stylist liksom ger råd i samband med exempelvis fotograferingar.Funny Woman Shopping Wearing Casual Dress

Sulcers expertis finns inom flera olika områden. Medan många andra stylister väljer att specialisera sig inom ett särskilt område – som kläder eller smink – ser Sulcer till att behålla helhetsbilden och säkerställa att hennes klient är nöjd med helhetsintrycket. Därför arbetar Sulcer ofta med att kombinera olika typer av stilar för att skapa en enhetlig bild på ett harmoniskt sätt. Det innebär att hon har god kunskap om alltifrån mode i fråga om kläder till vilken frisyr som gör sig bäst till vilken outfit och andra typer av utseendemässiga frågor.

Sulcers stil har beskrivits av många som feminin och glamorös. Det betyder att hon bland annat är förtjust i långa, glittrande klänningar och attiraljer som vanligen ses som typiskt kvinnliga. Det innebär dock inte att hon är rädd för att ibland frångå sin stil och testa på nya saker. Tvärtom är ett av lovorden som hennes tidigare klienter uttrycker att Sulcer är ovanligt orädd och provar gärna på nya saker. Det gäller inte bara i hennes arbete. Även när Sulcer själv skulle gifta sig innehöll brudklänningen flera nyskapande detaljer som fick uppmärksamhet i media.

Elizabeth Sulcer har jobbat med några av de största namnen i branschen och hon samarbetar regelbundet med stora tidningar och fotografer. Hon har bland annat bistått med hjälp vid fotograferingar för magasin som Vogue och Vanity Fair liksom vid reklamkampanjer för exempelvis Sephora och L’Oréal. Dessutom har hennes klienter inkluderat kändisar som Matt Damon och Cate Blanchett. Om du vill ha en bild av en kändis, dig själv eller något helt annat på väggen kan du köpa fototapeter.