Styling handlar inte bara om kläder, utan om att ge ett helhetsintryck. Då är doften jätteviktigt. Som stylist är det klokt om du också kan hjälpa dina kunder att hitta deras signaturdoft. Är du inte stylist är det smart att hitta den där parfymen som du alltid känner dig fräsch i.

Parfym – en del av din stil

Det spelar ingen roll hur snygg outfit du har eller hur vältränad du är, om du inte luktar gott. Det viktigaste är naturligtvis att ta hand om din hygien, att duscha och tvätta kläderna. Men din parfym påverkar också hur du luktar. Du vill ju dofta fräscht, låta din parfym vara en del av hela din stil. Att hitta sin personliga signaturparfymen kan vara lite svårt, men det är väl värt mödan. Du bör satsa på riktigt bra och klassiska märken när du ska hitta din doft. Billiga märken kan förvisso lukta gott precis när du luktar på dem, men en riktig parfym håller hela dagen. Du vill vara säker på att din parfym luktar gott både klockan 8 på morgonen, klockan 15 på eftermiddagen och klockan 20. Ett tips är också att alltid ha en liten flaska i din väska, så kan du dutta lite mer parfym bakom öronen om det har gått många timmar. Köp Gucci och Burberry hos Parfym som har super.beauty.days och ett sort sortiment parfymer. Det är smart att både hitta din signaturparfym, men också bygga upp ett förråd. Då har du en parfym som passar oavsett om du ska på arbetsintervju, dejt eller träffa vänner en härlig sommardag.

Hitta din signaturparfym

Om du jobbar som stylist är det viktigt att du kan hjälpa dina kunder att hitta sin signaturparfym. Ett vanligt misstag som många gör är att de använder samma doft år ut och år in. Vår hud förändras över årtionden, liksom vår personlighet. Vi mognar. Det gör att den parfym som du använde när du var tonåring eller ung vuxen, inte nödvändigtvis passar lika bra när du har fyllt 30. I Frankrike, parfymens hemland, talar man om att ha åldern inne för en parfym. Om du är 60 år så ska du köpa andra parfymer och än om du är 25. Parfym och stil handlar om att ge ett helhetsintryck, inte bara dofta lite gott. Att dofta rätt utifrån din ålder visar på klass – vilket du kan ha både som 18-åring och 38-åring. Det är också därför det finns så otroligt många märken att välja mellan. Och alla märkena, från Armani och Gucci till Dolce & Gabbana och Yves Saint Laurent har många olika utgåvor, editions. Så du kan alltid hitta parfymen som fungerar för din ålder och livssituation. Tänk också på att bära en lättare parfym på sommaren. Din hud blir varmare och då kommer det att lukta mer. På vintern kan du däremot bära en lite tyngre parfym. Att som stylist också kunna hjälpa kunderna med rätt parfym och hur de ska bära den, är något som kommer att ge dig fler och nöjdare kunder.