Den tyska designern Karl Lagerfeld är en av världens mest omtalade designers idag. Som chefsdesigner och creative director för Chanel, Fendi och sitt egna märke Karl Lagerfeld har han en stor plats i modevärlden. Han är bl. a känd för en klassisk modestil med snäva modeller och rena snitt. Men allra mest för Haute Couture. Han gör även många samarbeten med olika företag och tidningar. Hans modeller figurerar ofta i Vogue. Och det är nog många i Sverige som minns samarbetet med klädjätten H&M år 2004 vilket var en stor hit.

Avråder från att bära rosa

Karl Lagerfeldts eget märke

Karl Lagerfeld avråder kvinnor från att bära rosa. Rosa är säsongens färg, men det avråder nu modedesignern kvinnor från att bära. “Think pink, but don’t wear it!” Som många andra modepoliser anser han att rosa inger en känsla av flickighet, och vill man tas på allvar som en stark kvinna är det bäst att lämna det rosa hemma. Men håll det i tankarna. Rosa är en färg som väcker känslor och för tankarna till frihet. Det har hänt något i modevärlden och trots designerns råd så syns rosa allt oftare. Både bland kläder, prylar och teknik. Så omfamna din rosa sida! Vill man klä sig i rosa så finns det en uppsjö av rosa accessoarer att välja bland.

Klä dig med självsäkerhet

Det finns många do’s and don’ts i modevärlden och det kan vara svårt att hänga med i allt som pågår. Det bästa rådet många designers har ger är att uttrycka sig själv. Bär det du vill bära och bär det med självsäkerhet. Med en rak rygg och ett leende blir varje outfit en hit. Kläder kan vara ett sätt att uttrycka sin personlighet, och visa vem man är. Det kan vara svårt att vara självsäker när man får så många olika intryck från alla håll. Men håll humöret uppe! Det kanske verkar som att modevärlden är full av strikta regler, men så länge man har självförtroendet så kommer andra också att tro.