Rachel Zoe är amerikansk modedesigner, författare och affärskvinna. Hon är mycket känd för att arbeta med kändisar, modehus, skönhetsföretag och reklammagasin. Hon har varit med i modeindustrin i nästan två årtionden och hon har verkligen blivit en välkänd designer och stylist. Hon är mest känd för sina influenser i modevärlden och för hennes A-listade klienter. Hon har också gjort ett TV-program som hade premiär år 2008. Rachel Zoes karriär började som en editerare. Hon har dock arbetat med välkända klienter och har skapat en helt egen stil som enkelt känns igen. Detta helt utan att ha fått någon renodlad träning inom området mode. Hon har arbetat med både sångare och skådespelare. Denna designer var också den som blev pionjär inom ”boho-chic” looken efter att ha fått lite hjälp av Nicole Richie. Rachel Zoe har också varit ansiktet utåt för flera reklamkampanjer för Samsung samt Piperlime.com. Hon är alltså ganska välkänd.

Parfymer och andra designer

Rachel Zoe har inte, som många andra designers, riktat in sig på parfymer, inredning eller dylikt utan här är det endast kläder som gäller. En av dem hon har arbetat med har däremot lanserat flera olika parfymer och det är Paris Hilton. Paris Hilton lanserar en parfym, eller mer bestämt en body mist. Denna har hon valt att kalla Unicorn Mist rose water spray. Den ska ge huden extra lyster och mjukhet. Rachel Zoe har tidigare varit ansiktet utåt för olika skönhetsprodukter och det är inte helt omöjligt att hon också kommer att synas tillsammans med Paris Hilton eftersom de arbetar tillsammans med andra projekt. Eftersom Rachel Zoe arbetar med mode, design och annat har hon ett mycket stort kontaktnät som hon använder väl och det vet hennes kunder också om. Det är troligen många gånger därför de anlitar henne för olika saker, just därför att hon är så pass välkänd och får människor att tro på det hon gör. Men vad är det som gör design så viktigt? Vad i våra dagliga liv har gått igenom stora designutvecklingar?

Inredning och andra designerelement

Även om inte Rachel Zoe designat lampor eller annan inredning finns det flera andra designer som gjort det. Många designer har börjat med att designa kläder eller accessoarer, men sedan har de gått vidare till att designa skor, och olika former av inredning. Några har valt att börja designa lampor och olika ljuskällor, vilket man kan se på sajter som Ljustema.se. Från början användes oljelampor och levande ljus för att lysa upp hemmen men efter elektricitetens intåg har allt fler olika typer av lampor uppfunnits. Det finns idag lampor som endast används för att de har en bra design och inte för att de är speciellt effektiva som belysning. Många gånger har väldesignade lampor kombinerats med kläder och accessoarer för att rätt ljus ska komma på produkten vid fotografering eller liknande. Då är det ofta snyggare om en designerlampa kommer med på bild än om en vanlig glödlampa syns. Design finns idag i det mesta, oavsett om det handlar om kläder eller tvål.