Att arbeta som stylist kopplar många till att man är med att ta fram outfits för olika tillfällen och ser till att kläderna sitter bra på den som bär dom. Men något som ingår i många stylisters arbete är att se till att personen de jobbar för också ser bra ut när det kommer till smink och hår. Ett tips är att köpa hem alla produkter från ett och samma ställe. På så sätt slipper du onödigt spring mellan butiker. Om du dessutom väljer att handla online är det mer miljövänligt om det kommer från samma ställe så inte paketen skickas från flera olika. En sida som har ett varierande utbud är hudoteket.se, där du kan hitta många bra och prisvärda skönhetsprodukter. I den här artikeln har vi samlat några grundläggande produkter att ha med sig på stylistuppdrag.

Till håret

Att håret ska vara perfekt inför en visning eller dylikt är något som många stylister kämpar med att kunden ska ha. Du behöver inte vara en utbildad frisör eller en expert för att få det att se bra ut med enkla medel. Här är några hårvårdsprodukter du kan använda dig av:

Torrschampoo

Ett torrschampoo är väldigt bra att ha till hands om håret är fett och ser smutsigt ut. Ett torrschampoo kan också hjälpa till med att ge håret struktur.

Hårspray

Att hålla håret på plats efter att det blivit stylat kan vara svårt om man inte använder sig av någon produkt. Hårspray är produkten du ska använda dig av då.

Volymprodukter

Om håret ska ha volym är det svårt att uppnå utan några produkter. Här är några produkter du kan använda dig av:

  • Volymspray
  • Volympuder
  • Texturspray
  • Hårmousse
  • Hårvax
  • Saltvattensspray

Smink

Även om du inte har en utbildning som makeup-artist så kan du ge din kund ett lyft genom små, enkla medel som många klarar av att utföra. Här är några sminkprodukter du kan använda dig av:

Rouge

Rouge hjälper till att få ansiktet att se mer piggt ut och ger det mer färg. Är kunden ljus i hyn så välj ett rouge som går i kallare toner, till exempel ljusrosa som går mot det blå hållet. Är kunden mörkare så välj en färg med varmare ton och går mot det mer orangea hållet eller är korallfärgat.

Läppar

Det finns många sätt att ge läpparna mer fokus beroende på vilken effekt du vill uppnå. Vill du att läpparna ska se mer naturliga och fylliga ut så välj ett läppglans. Vill du ge en dramatisk eller en sensuell effekt så kan du välja ett läppstift i röd eller mörkare rosa färg.

Täck skavanker

Alla har vi små finnar, blemmor och en ojämn hudton. Du kan snabbt åtgärda detta genom att använda dig av en concealer om du vill täcka en finne. Vill du jämna ut hudtonen och samtidigt behålla den naturliga looken kan du använda en lätt foundation eller BB kräm. Behöver du matta ner ansiktet så använd ett transparent puder.

Makeupborstar

För att applicera smink så behöver du borstar. Det finns borstar för varje område.