Skönhet kommer inifrån säger man ju, men nog gör det inget att hjälpa utsidan lite på traven. Om du är stylingintresserad och älskar smink, mode och skönhet så vet du nog redan att man aldrig kan lära sig allt. Hela tiden kommer det nya smink- och modetrender och nya tekniker att lära sig. Detta är ju dock något som gör både modevärlden och sminkvärlden så spännande och varierande som de är. Lär dig några nya knep och kom ett steg närmre en stylists vardag.

Rouge piggar upp ett trött ansikteStylisternas bästa snabba sminktips 2 Det är verkligen inte varje dag man orkar sminka sig från grunden, och som tur är så finns det några enkla knep man kan göra för att ändå se fräsch och pigg ut. Att applicera sin rouge rätt kan förändra hela sminket, olika rouge ger olika effekter. Om du är ljus i hyn så bör du välja en kallare rouge-ton i en fräsch ljusrosa färg med en hint av blått. Är du däremot lite mörkare i hyn eller solbränd så kan du med fördel applicera en mer aprikosfärgad rouge eller en varmare orange färg. Se bara till att aldrig välja en för mörk ton, detta ser nämligen bara onaturligt ut. När du väljer en rougeborste så är det bra om den är relativt liten och rund. Se till att ha ungefär två centimeter ifrån näsan när du lägger rougen, du vill alltså inte ha rouge precis intill näsan. Lägg rougen med fina cirkulerande rörelser och avsluta med ett svep uppåt tinningarna.

Bryn och fylliga läppar
Om du inte orkar sminka dig så mycket så räcker det med att fixa ögonbrynen, applicera en fin rouge och måla läpparna. Då ser du snabbt pigg och fräsch ut utan att behöva ha tung foundation i ansiktet. Om du har tunna läppar och vill ha ett fylligare intryck så kan du använda dig av läppglans som gör läpparna lite svullna. Om du vill göra läpparna större permanent så är plastikkirurgi ett alternativ. Hos en plastikkirurg så kan du själv välja hur fylliga du vill göra dina läppar.

Något annat som kan dra uppmärksamheten ifrån ett trött ansikte är ett par välformade ögonbryn. Men hur målar man brynen på bäst sätt? Det bästa är att använda sig av en så kallad brynskugga. Detta är som en ögonskugga fast för ögonbrynen. Denna skugga gör att brynen snabbt ser fylligare ut. Matcha ögonbrynsfärgen med din utväxt eller lite mörkare än din utväxt. Detta gäller nästan alla förutom om man har svart eller rött hår.

Taggar