Många av oss tillbringar mycket tid (både på morgonen och under dagen) med att få till den perfekta frisyren. Några som är experter på att få till just en perfekt frisyr är de stylister som arbetar på världens modevisningar och i kändisarnas frisörsalonger. Nästa gång du kämpar med att skapa de perfekta lockarna bör du därför följa deras råd.beauty-15932_1280

Stylisterna under modeveckan i Stockholm menade till exempel att grundarbetet är mycket viktigt. Det hjälper inte att använda rätt stylingprodukter om du innan dess har använt helt fel schampo och balsam för ditt hår. De menar att man bör gå till en frisör för att få hjälp med att avgöra vilken hårtyp man har och vilka rengöringsprodukter som passar just ens eget hår. Även om kompisen har fantastiskt vackert hår betyder det alltså inte att hennes produkter kommer att fungera lika bra på ditt hår.

När man sedan ska styla håret menar modeveckans stylister att ett vanligt misstag som många gör är att de använder tunga produkter som oljor och serum för att få glans i håret. Det är bättre att använda till exempel en hårspray som ger glans, eftersom de tunga produkterna kan ge ett hår som ser trött ut.

Ett problem som många i Norden kämpar med är tunt hår som behöver volym. För att skapa volym när du stylar ditt hår måste du först använda en produkt som skapar struktur i håret, till exempel en mousse. Sedan kan du föna håret samtidigt som du borstar det med en rundborste. Borsta då håret i motsatt riktning mot hur håret växer – på sidorna där håret växer nedåt ska man alltså borsta rakt uppåt.

En trend som stylisterna märkt av på sista tiden är lockar. Om man har naturligt lockigt hår menar de att det räcker med att använda schampo och balsam som ger håret näring, eftersom lockigt hår ofta är torrt. Har man rakt hår gäller samma sak, men man måste komplettera med verktyg som en locktång eller spolar.

För att du ska kunna följa stylisternas tips och lyckas med din hårstyling hemma är en stor badrumsspegel ett måste. Du hittar ett stort utbud av badrumsspeglar i olika stilar och storlekar på Buildor.se.

Taggar