Ett jobb som stylist är lika med en dröm för många som dras till det kreativa i att använda sin kompetens för att hjälpa andra människor att klä och sminka sig rätt. Att stylistyrket har fått sig ett uppsving har med en rad olika faktorer att göra, däribland genomslaget i media där flera olika program har styling som utgångspunkt. Genom att göra stylist till ett yrke för vem som helst – och inte bara för en liten krets i mode- och medieeliten – har det dykt upp en hel del utbildningar, som du kan gå för att utveckla dina kunskaper och göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. En stylistutbildning ger dig de grundläggande kunskaperna inom stylingen och ser till att du är redo för att ta emot uppdrag av kunder.Stylistutbildningar 1

En stylistutbildning skiljer sig från utbildningar inom mer traditionella yrken eftersom det inte lärs ut vid något universitet eller lärosäte. Därför är det endast privata aktörer som erbjuder stylistutbildningar, vilket har sina speciella följder. En är att utbildningen inte är lika lång som en akademisk utbildning eller en yrkesutbildning vid en folkhögskola. Medan det kan ta flera år att utbilda dig till möbelsnickare pågår stylistutbildningen oftast i några månader. Det gör att du snabbare kan tillgodogöra dig dina kunskaper och komma ut på arbetsmarknaden för att börja jobba. Nackdelen med en privat arrangör är att du behöver stå för kostnaderna själv. Beroende på var du studerar kan kursen kosta upp emot ett par tusen kronor per tillfälle. Det gör att du kan behöva spara ihop en slant pengar först innan du påbörjar din utbildning för att slippa avbryta den halvvägs.

Som styliststudent har du stora möjligheter att förlägga din studietid utomlands. Alla större europeiska städer har någon form av utbildning för stylister och i en stad som London kan du vara säker på att du hittar vad du söker. Stylistyrket har de senaste åren blivit omåttligt trendigt och det har lett till att nya akademier ständigt poppar upp. Därför har det också blivit viktigt att kunna skilja de bra kurserna från de dåliga. Med ett så stort intresse har mindre kompetenta kursarrangörer lyckats locka intet ont anande kunder till sig som sedan har fått gå hem besvikna. Se till att kursarrangören har goda vitsord från tidigare elever innan du bestämmer dig för att lägga dina pengar just där. Att investera i en bra stylistutbildning ger dig positiva effekter under resten av din yrkeskarriär.

Taggar