Två av de mest kända stylisterna i Sverige är Trinny och Susannah, den brittiska stylistduon som rest Norden runt för att ge bland annat svenska kvinnor och män en total makeover med nya kläder, nytt hår och nytt smink. Något som Trinny och Susannah fokuserar mycket på är att hjälpa kvinnorna förstå vilken kroppstyp de har, och hur de kan klä sig för att framhäva de bästa sidorna hos sin kropp. Enligt dem själva har det varit deras mål sedan de påbörjade sin karriär.

Duon använder ofta sina egna kroppar som exempel, för att hjälpa kvinnor att förstå vad de menar. För kvinnor som har en ”Trinny-kropp”, det vill säga en rak kropp med liten byst och smala armar, tipsar de till exempel om att man passar mycket bra i ärmlöst, eftersom armarna är smala och bör visas upp. Från Susannah kommer tipset att bära klänningar eller toppar med urringad rygg till fest (och skippa urringningen framtill), något hon menar att hon själv skulle göra om hon såg ut som Trinny. Eftersom kvinnor med liten byst inte behöver bära bh kan man ha en djup urringning i ryggen utan problem.800px-Trinny_and_susannah2

Ett sätt att få sina ben att se längre ut är att bära tvärrandigt upptill. Detta knep använder sig bland annat Trinny av, då det får hennes överkropp att se kortare ut, vilket förlänger benen. Ett annat sätt att förlänga benen om man har korta ben är att bära en lite tyngre högklackad sko, som en kilklacksko. Det gör att anklarna ser smalare ut och benen lite längre. En nätt sko med smal klack kan annars lätt göra att vaderna och anklarna ser större ut. De passar däremot bra om man har långa ben i relation till resten av kroppen.

De som snarare har en kropp som liknar Susannahs, med stor byst och långa ben som är smalare än överkroppen, är det viktigaste plagget bh:n. Genom att hitta en bh som formar och lyfter brösten på rätt sätt kommer alla kläder att sitta bättre. Man ska inte heller fastna vid samma bh-storlek livet igenom, eftersom bysten förändras med åldern. På fest rekommenderar Susannah en kort klänning snarare än en lång klänning, då man kan visa upp sina långa ben.

Om du känner att du är i behov av nya kläder för att skapa en garderob som smickrar din kroppstyp kan du gå in på Outletsverige för att få inspiration. De har bland annat vinterjacka till herr för bra priser.

Taggar